fbpx

Скара со плотна

Плочата за готвење со заоблени предни агли од мазен челик, со полиран или цврст хромиран финиш, има дебелина од 15 mm.

Тефлонско капаче (како опција) лесно се отстранува за да се олеснат операциите на класирање и испуштањето на маснотиите во отстранлив слив од нерѓосувачки челик со капацитет до 2,5 литри. Во моделите од 70 cm, можно е да се разликува готвењето благодарение на независните горилници на гас/електричните грејни елементи.

Хромираната завршна обработка овозможува да се готви различни јадења едноподруго без ризик од пренесување мириси и вкусови, со што се избегнува потребата да се исчисти плочата на решетката помеѓу различните приготвувања. Повеќе од олеснување на операциите за чистење, хромираната завршна обработка се карактеризира со помала дисперзија на топлина, што ја прави работната средина поудобна.

Изработка:

 • Работна плоча 2 mm од не’рѓосувачки челик AISI 304 18/10
 • Мазна челична плоча за готвење со дебелина од 15 mm, полиран или цврст хромиран финиш
 • Дното од нерѓосувачки челик за да се гарантира подобра отпорност
 • Дизајниран со заштита од вода IPX5

Перформанси

 • Еднообразност на температурата и прецизна термостатска контрола од 145 до 290 °C (верзии на гас),
  и од 75 до 290 °C (електрични верзии), за да се готви и деликатна храна
 • Можност за разликување на готвењето за да се оптимизира работниот тек на готвењето

Одржување и хигиена:

 • Нови вградени плочи за готвење, заварени одозгора за да гарантираат максимална класификација
 • Нов отстранлив штитник за прскање (опционално) за олеснување на операциите на чистење
 • Ограничен број на завртки за да има површини без пречки
 • Отстранливо дно за да се олесни чистењето на површината под машините
 • Нов оџак без завртки брзо се отстранува
 • Заден технички простор за олеснување на поврзувањето со комуналните услуги
 • Брзо отстранување на предниот панел за непосреден пристап до компонентите
Категорија

Карактеристики

Модел Плотна Надворешни димензии Плотна Горилници Греачи Вкупна моќност Напојување Тежина
Рамна Ребраста Хромирана (LxPxH) cm (LxPxH) cm 9,2 kW 7 kW kG
LXFTBG94AL 40x90x85 33x69x1,5 1 1 9,2/7 400V/3N 50/60Hz 82
LXFTBG94ALC 40x90x85 33x69x1,5 1 1 9,2/7 400V/3N 50/60Hz 82
LXFTBG94AR 40x90x85 33x69x1,5 1 1 9,2/7 400V/3N 50/60Hz 82
LXFTBG98AL 80x90x85 70x69x1,5 2 2 18,4/14 400V/3N 50/60Hz 135
LXFTBG98ALC 80x90x85 70x69x1,5 2 2 18,4/14 400V/3N 50/60Hz 135
LXFTBG98AR 80x90x85 70x69x1,5 2 2 18,4/14 400V/3N 50/60Hz 135
LXFTBG98ALR 80x90x85 70x69x1,5 2 2 18,4/14 400V/3N 50/60Hz 135
LXFTBG98ALRC 80x90x85 70x69x1,5 2 2 18,4/14 400V/3N 50/60Hz 135

 

Побарај понуда


  TOP
  Arrow

  ПОБАРАЈ ПОНУДА

  Скара со плотна