fbpx

Скара на јаглен

Решетката за готвење е изработена од леано железо, специјално наменета за одлично готвење на месо или риба. Се состои со посебна фиока која ги собира маснотиите и може да се извлече, за подобро чистење и одржување. Комплетните модули имаат независни грејни елементи за да се овозможи готвење на различни јадења во исто време.

Изработка:

 • Работна плоча 2 mm од не’рѓосувачки челик AISI 304 18/10
 • Мазна челична плоча за готвење со дебелина од 15 mm, полиран или цврст хромиран финиш
 • Дното од нерѓосувачки челик за да се гарантира подобра отпорност
 • Дизајниран со заштита од вода IPX5

Перформанси:

 • Еднообразност на температурата и прецизна термостатска контрола од 145 до 290 °C (верзии на гас) и од 75 до 290 °C (електрични верзии), за да се готви и деликатна храна
 • Можност за разликување на готвењето за да се оптимизира работниот тек на готвењето

Одржување и хигиена:

 • Нови вградени плочи за готвење, заварени одозгора за да гарантираат максимална класификација
 • Нов отстранлив штитник за прскање (опционално) за олеснување на операциите на чистење
 • Ограничен број на завртки за да има површини без пречки
 • Отстранливо дно за да се олесни чистењето на површината под машините
 • Нов оџак без завртки брзо се отстранува
 • Заден технички простор за олеснување на поврзувањето со комуналните услуги
 • Брзо отстранување на предниот панел за непосреден пристап до компонентите
Категорија

Карактеристики

Модел Надворешни димензии Грид на решетка Рингли Вкупна моќност Тежина
(LxPxH) cm cm 10 kW Kg
Без печка
LXPLG94A 40x90x85 64x37x3 1 10 62
LXPLG98A 80x90x85 64x37x3 (x2) 2 20 93
Со рамна плотна
LXPLG94T 40x90x34,5 64x37x3 1 10 50
LXPLG98T 80x90x34,5 64x37x3 (x2) 2 20 75

 

Побарај понуда


  TOP
  Arrow

  ПОБАРАЈ ПОНУДА

  Скара на јаглен