fbpx

Рамна плотна

Плотната за готвење со површина од 50 dm2 е направена од леано железо, со дебелина од 10 mm.
За гасните печки, горилникот од нерѓосувачки челик од 12 kW е поставен под централниот круг кој лесно може да се извади. Една од најдобрите функции се пиезо-електричното палење и термостатската контрола. За електричните печки, кои се со јачина од 14 kW, плочата за готвење е единствена, но има 4 зони за готвење со независна контрола.

Со рерна:

 • Комора за готвење од не’рѓосувачки челик со емајлирана долна врата од нерѓосувачки челик со двојни ѕидови со изолациона обвивка.

Гасна рерна: горилник од 7 kW со самостабилизирачки пламен; термостатска контрола на температурата со сигурносен вентил и термоспој; пиезо-електрично палење на горилникот. 3 GN 2/1 поддршка за решетката.

Електрична рерна: оклопни затоплувачки елементи од нерѓосувачки челик од 6 kW поставени на дното и на врвот на комората за готвење; термостатска контрола на температурата со посебна контрола на температурата на дното/горната за максимална флексибилност при готвењето. 3 GN 2/1 поддршка за решетката.

Изработка:

 • Работна плоча 2 mm од не’рѓосувачки челик AISI 304 18/10
 • Плоча за готвење од леано железо, дебелина од 10 mm за гасни верзии
 • Мазна челична плоча за готвење, дебелина од 15 mm за електрични верзии
 • Дното од нерѓосувачки челик за да се гарантира подобра отпорност
 • Водоотпорно дизајниран IPX5

Перформанси
Печка на гас: можност за диференцирање на готвењето, температурен опсег од 500 °C во центарот до 200 °C во рабовите
Електрична печка: независна термостатска контрола на температурата за секоја зона за готвење, од 80 до 450°

Одржување и хигиена:

 • Работната плоча со притиснати рабови за собирање течност ги олеснува операциите на чистење
 • Ограничен број на завртки за да има површини без пречки
 • Отстранливо дно за да се олесни чистењето на површината под машините
 • Нов оџак без завртки кој брзо се отстранува
 • Заден технички простор за олеснување на поврзувањето со комуналните услуги
 • Брзо отстранување на предниот панел за непосреден пристап до компонентите
Категорија

Карактеристики

Модел Надворешни димензии Димензии на печка Рингли Печка Вкупна моќност Напојување Тежина
(LxPxH) cm (LxPxH) cm Гас 12W Електрична 3.5kW Гас kW Електрична kW Kg
Без печка
LXTPG98A 80x90x85 1 12 100
LXTPE98A 90x90x85 4 14 400V/3N 50/60Hz 143
Со печка
LXTPG98FG 80x90x85 54×69,5×32 1 7 19 125 125
LXTPE98FE 80x90x85 54×69,5×32 4 6 20 125 125
Со рамна плотна
LXTPG98T 80x90x25 1 12 85 85
LXTPE98T 80x90x25 4 14 400V/3N 50/60Hz 121

 

Побарај понуда


  TOP
  Arrow

  ПОБАРАЈ ПОНУДА

  Рамна плотна