Индустриски машини и професионална опрема

Обезбеден сервис и резервни делови - интервенција за 24 часа

Производи
Услуги

Машини за сушење – TOLKAR Carina 40-250 kg

Индустриски машини за перење од реномираниот производител TOLKAR – Турција.

Машините за исклучиво за професионална употреба, произведени сподед највисоките европски стандарди, со висока енергетска ефикасност и економичност при работата.

Погодни се за сите комерцијални објекти (хотели, болници, домови, училишта, ресторани) кои имаат потреба од темелно перење секаков вид на текстил, постелнина и облека.

 Преземи брошура

SHARE

Модели и карактеристики

Carina 805 Carina 1000 Carina 1200 Carina 1500 Carina 2200 Carina 2700 Carina 4069 Carina 5070
Тип на греење Електрична / Гас Електрична / Пареа / Гас Електрична / Пареа / Гас Електрична / Пареа / Гас Пареа / Гас Пареа / Гас Пареа / Гас Пареа / Гас
Капацитет 40 kg 50 kg 60 kg 75 kg 110 kg 135 kg 200 kg 250 kg
Волумен (литража) 800 L 1000 L 1200 L 1500 L 2200 L 2700 L 4069 L 5070 L
Моќност на мотор 1.1 kW 1.5 kW 3 kW 5.5 kW
Моќност на сушара 1.5 kW 2.2 kW 1.5 kW 2.2 kW 4×1.1 kW 4×3 kW
Моќност на грејачи 42 kW 63 kW
Проток на воздух 3.900 m3/h 3.900 m3/h 4.500 m3/h 6.400 m3/h 11.000 m3/h 22.000 m3/h
Димензии 1.040 x 1.650 x 1.860 mm 1.355 x 1.500 x 2.130 mm 1.355 x 1.700 x 2.130 mm 1.355 x 2.040 x 2.130 mm 2.300 x 2.300 x 2.680 mm 2.100 x 2.415 x 2.730 mm 2.300 x 2.700 x 3.120 mm 2.500 x 2.780 x 3.230 mm
Тежина 450 kg 700 kg 725 kg 900 kg 1.500 kg 2.300 kg 3.280 kg 3.910 kg
Следете нè
TOP