Индустриски машини и професионална опрема

Обезбеден сервис и резервни делови - интервенција за 24 часа

Производи
Услуги

Машини за пеглање – TOLKAR VELA 320 – 550 mm

Индустриски машини за пеглање (ваљаци) од реномираниот производител TOLKAR – Турција.

Машините за исклучиво за професионална употреба, произведени според највисоките европски стандарди, со висока енергетска ефикасност и економичност при работата.

Погодни се за сите комерцијални објекти (хотели, болници, домови, училишта, ресторани) кои имаат потреба од темелно перење секаков вид на текстил, постелнина и облека.

 Преземи брошура

SHARE

Модели и карактеристики

Vela 3218 Vela 5015 Vela 5515 Vela 5518 Vela 5520 Vela 5525 Vela 5530
Тип на греење Електрична Електрична / Пареа Гас Електрична / Пареа / гас Електрична / Пареа / гас Електрична / Гас Електрична / Пареа / Гас
Дијаметар на цилиндар 320 mm 550 mm 550 mm 550 mm
Ширина на цилиндар 1.800 mm 1.500 1.800 2.000 2.500 3.000
Капацитет 24 Kg/hr 40 Kg/hr 50 Kg/hr 42 Kg/hr 45 Kg/hr 50 Kg/hr 55 Kg/hr
Брзина 2-6 m/min 3.5 – 10.5 m/min 3.5 m/min 3.5 m/min
Моќност на мотор 0,37 kW 0.55 kW 0.55 kW 0.55 kW
Моќност на грејачи 12 kW 18 kW 18 kW 22.5 kW 27 kW 31.5 kW
Ширина 2.530 mm 2.150 mm 2.390 mm 2.450 mm 2.650 mm 3.150 mm 3.650 mm
Длабочина 1.020 mm 1.200 mm 1.210 mm 1.210 mm
Висина 1.295 mm 1.355 mm 1.675 mm 1.360 mm 1.360 mm
Тежина 500 Kg 810 Kg 885 Kg 930 1.050 1.170
Следете нè
TOP