fbpx

Лонец за варење

Страните на лонецот и меѓупросторот се во AISI 304, дното е во AISI 316 за поголема отпорност на корозија. Капакот AISI 304 обезбедува минимална загуба на пареа и топлина (капакот е со двојна изолација и е достапен како опција за да се гарантира подобра топлинска изолација). Чешма за топла и ладна вода со вртлива млазница е поставена на врвот на работната плоча. Индиректното загревање создадено од пареата со низок притисок на меѓупросторната вода рамномерно ја загрева површината на садот.

Лонци на гас: цевчест горилник од нерѓосувачки челик со самостабилизирачки пламен. Пилот пламен со безбедносен уред за термоспој. Пиезо-електрично палење на пилотот. Безбедносен вентил со манометар.
Електрични лонци: прилагодување на моќноста со прекинувач во 4 положби, манометар за автоматска контрола на меѓупросторната пареа, сигурносен вентил со манометар.

Изработка:

 • Работна плоча 2 mm од не’рѓосувачки челик AISI 304
 • Дното на резервоарот од не’рѓосувачки челик против корозија AISI 316
 • Дното од нерѓосувачки челик за да се гарантира подобра отпорност
 • Дизајниран со заштита од вода IPX5

Перофрманси:

 • Термостатската контрола на температурата овозможува деликатно готвење

Одржување и хигиена:

 • Лиена водонепропустлива работна плоча, без спојници, со заоблени агли, го олеснува чистењето на горниот дел
 • Структурата на резервоарот овозможува совршено и брзо чистење
 • Филтерот за одводна чешма лесно се отстранува и многу лесно се чисти
 • Ограничен број на завртки за да има површини без пречки
 • Нема потреба да го испразните резервоарот пред операциите за одржување, благодарение на новата предна плоча која избегнува да се отстрани одводната славина
 • Одводна славина што може да се провери за да се олеснат обичните операции на чистење
 • Нов оџак без завртки брзо се отстранува
 • Заден технички простор за олеснување на поврзувањето со комуналните услуги
 • Брзо отстранување на предниот панел за непосреден пристап до компонентите
Категорија

Карактеристики

Модел Надворешни димензии Димензии на сад Капацитет на сад Горилници Греачи Вкупна моќност Напојување Тежина
(LxPxH) cm (ØxH) cm Lt kW kW Kg
Стоечки
LXPEG98A100 80x90x85 ø60×42 100 21 21 118
LXPEG98A150 80x90x85 ø60×54 150 21 21 123
LXPEG98A100I 80x90x85 ø60×42 100 21 21 143
LXPEG98A150I 80x90x85 ø60×54 150 21 21 148
LXPEE98A100I 80x90x85 ø60×42 100 14,4 14,4 400V/3N 50/60Hz 128
LXPEE98A150I 80x90x85 ø60×54 150 14,4 14,4 400V/3N 50/60Hz 134
Со плотна
LXPEG98T100 80x90x70 ø60×42 100 21 21 113
LXPEG98T150 80x90x70 ø60×54 150 21 21 118
LXPEG98T100I 80x90x70 ø60×42 100 21 21 138
LXPEG98T150I 80x90x70 ø60×54 150 21 21 143
LXPEE98T100I 80x90x70 ø60×42 100 14,4 14,4 400V/3N 50/60Hz 123
LXPEE98T150I 80x90x70 ø60×54 150 14,4 14,4 400V/3N 50/60Hz 129

 

Побарај понуда


  TOP
  Arrow

  ПОБАРАЈ ПОНУДА

  Лонец за варење