fbpx

Индукциска плотна

Керамичката плотна која е со дебелина од 6 мм нуди висока комоција при одржување, благодарение на рамната површина на стаклена керамика. Водоотпорно е фиксиран на работната плоча, спречувајќи каква било инфилтрација на течност.

Површината за готвење се загрева само кога е во директен контакт со индукциски тави и тенџериња, а количината на топлина е пропорционална на површината на допир. Зоната на површината за готвење што не е во контакт со садот останува деактивирана и со тоа ладна, што овозможува поудобна работна средина (помала емисија на топлина) и заштеда на енергија еднаква на 50% во споредба со традиционалните шпорети. Секој индуктор има 6 различни нивоа на моќност и индикаторското светло покажува кога горниот дел работи.

Цврстина:

 • Работна плоча 2 mm од не’рѓосувачки челик AISI 304 18/10
 • Дното од нерѓосувачки челик за да се гарантира подобра отпорност
 • Дизајниран со заштита од вода IPX5

 

Перформанси:

 • Зони за готвење Ø 270 mm и 5 kW
 • 6 нивоа на подесување на моќноста, за посебно или деликатно готвење

 

Одржување и хигиена:

 • Мазни површини, отсуство на оџак и ограничен број на завртки за да има површини без пречки
 • Отстранливо дно за да се олесни чистењето на површината под машините
 • Заден технички простор за олеснување на поврзувањето со комуналните услуги
 • Брзо отстранување на предниот панел за непосреден пристап до компонентите
Категорија

Карактеристики

Модел Надворешни димензии Термички зони Вкупна моќност Напојување Тежина
(LxPxH) cm 5kW Kg
LXIN94T 40x90x25 2 10 400V/3N 50/60Hz 58
LXIN98T 80x90x25 4 20 400V/3N 50/60Hz 83
LXIN94A 40x90x85 2 10 400V/3N 50/60Hz 78
LXIN98A 80x90x85 4 20 400V/3N 50/60Hz 102

 

 

Побарај понуда


  TOP
  Arrow

  ПОБАРАЈ ПОНУДА

  Индукциска плотна