fbpx

Гасни шпорети

Горилниците се направени со месингани капачиња и самостабилизирачки пламен, кои се специјално наменети за безбедно готвење и за поедноставно одржување. Горилниците од 5,5/7 kW имаат прилагодлив опсег на моќност од минимум 1,5 kW до максимум5,5 / 7 kW. Горилниците од 11 kW имаат прилагодлив опсег на моќност од минимум 2 kW до максимални 11 kW, за да се добие максимална флексибилност. Постојаниот пламен е безбедно сместен во главниот горилник. Поставувањето на пламениците овозможува користење на тави со дијаметар до 40 cm. Решетките од нерѓосувачки челик се со големина погодна за машина за миење садови.

Со рерна

Комора за готвење од нерѓосувачки челик со емајлирано дно, врата со двојни ѕидови од не’рѓосувачки челик со изолациона обвивка.

 • Гасна рерна: 7 kW пламеник (10 kW за макси печка) со самостабилизирачки пламен; термостатска контрола на температурата со сигурносен вентил и термоспој; пиезо-електрично палење на горилникот. 3 GN 2/1 поддршка за решетката
 • Електрична рерна: оклопни затоплувачки елементи од нерѓосувачки челик од 6 kW поставени на дното и на врвот на комората за готвење; термостатска контрола на температурата со посебна контрола на температурата на дното/горната за максимална флексибилност при готвењето. 3 GN 2/1 поддршка за решетката.

 

Изработка

 • Работна плоча 2 mm од не’рѓосувачки челик AISI 304 18/10
 • Решетките од нерѓосувачки челик се со соодветна големина за машина за миење садови.
 • Дното од нерѓосувачки челик за да се гарантира подобра отпорност
 • Дизајниран со заштита од вода IPX5

Перформанси

 • Флекс горилник со голема моќност: од 5,5/7/11 kW
 • 60% сертифицирана ефикасност
 • Хоризонтален пламен: рамномерна дистрибуција на топлина, исто така идеален за деликатно готвење
 • Електрично палење (опционално) за оптимизирање на употребата на пламениците

Одржување

 • Водоотпорна пресувана работна плоча, притиснати рабови и обликуван врв за да се олеснат операциите на чистење
 • Комплет за одвод (опционално) за да се олесни чистењето на пресуваната работна плоча
 • Ограничен број на завртки за да има површини без пречки
 • Отстранливо дно за да се олесни чистењето на површината под машините
 • Нов оџак без завртки брзо се отстранува
 • Заден технички простор за олеснување на поврзувањето со комуналните услуги.

Брзо отстранување на предниот панел за непосреден пристап до компонентите

Категорија

Карактеристики

Модел Надворешни димензии Димензии на печка Рингли Печка Вкупна моќност Напојување Тежина
(LxPxH) cm (LxPxH) cm 5.5kW 7kW 11kW Гас Електрична Kg
Без печка
LXFB94AXXS 40x90x85 2 11 51
LXFB94AXL 40x90x85 1 1 18 51
LXFB94AXXL 40x90x85 2 22 51
LXFB98AXXS 80x90x85 4 22 80
LXFB98AXL 80x90x85 2 2 36 80
LXFB98AXXL 80x90x85 1 3 40 80
LXFB912AXXS 120x90x85 6 33 113
LXFB912AXXL 120x90x85 3 3 54 113
Со печка
LXFB98FGXXS 80x90x85 54×69,5×29 4 7 29 112
LXFB98FGXL 80x90x85 54×69,5×29 2 2 7 43 112
LXFB98FEXXS 80x90x85 54×69,5×29 4 6 22 400V/3N 50/60Hz 112
LXFB98FEXL 80x90x85 54×69,5×29 2 2 6 36 400V/3N 50/60Hz 112
LXFB98FGXXL 80x90x85 54×69,5×29 1 3 47 112
LXFB912AFGXXL 120x90x85 54×69,5×29 3 3 7 61 153
LXFB912AFEXXS 120x90x85 54×69,5×29 6 7 6 33 400V/3N 50/60Hz 153
LXFB912AFEXXL 120x90x85 54×69,5×29 3 3 6 54 400V/3N 50/60Hz 153
LXFB912FGMXXL 120x90x85 100×69,5×29 3 3 10 64 180
LXFB912FGMGXXL 120x90x85 100×69,5×29 3 3 10 5 64 400V/3N 50/60Hz 182
Со рамна плотна
LXFB94AXXS 40x90x85 2 11 43
LXFB94AXL 40x90x85 1 1 18 43
LXFB94AXXL 40x90x85 2 22 43
LXFB98AXXS 80x90x85 4 22 71
LXFB98AXL 80x90x85 2 2 36 71
LXFB98AXXL 80x90x85 1 3 40 71
LXFB98AXXL 120x90x25 6 33 99
LXFB98AXXL 120x90x25 3 3 54 99

 

Побарај понуда


  TOP
  Arrow

  ПОБАРАЈ ПОНУДА

  Гасни шпорети