fbpx

Фритези

Садовите на фртиезите се направени од нерѓосувачки челик 1(8/10 AISI 304). Моделирани по специјални калапи и со заоблени агли кои го прават одржувањето без никаков напор.
Сите модели имаат безбедносен термостатска контрола на температурата за одржување на температурата на маслото на безбедно ниво. Се состои од голем преден одвод за поголема леснотија на користење и чистење. Системот за испуштање на искористеното масло е едноставен и безбеден, кој има резервоар за собирање масло со филтер од не’рѓосувачки челик. Фритезите со дигитален дисплеј (FRBE94AD – FRBE98AD) се опремени со автоматско топење, овозможуваат прецизна контрола на температурата на маслото, поставувањето на времето за готвење и поставувањето на автоматските програми.

Изработка:

 • Работна плоча 2 mm од не’рѓосувачки челик AISI 304
 • Дното од нерѓосувачки челик за да се гарантира подобра отпорност
 • Дизајниран со заштита од вода IPX5

Перформанси:

 • Термостатска контрола на температурата од 105 до 185 °C (електрични верзии) и од 110 до 190 °C (верзии на гас)
 • Голема ладна зона за да го задржи квалитетот на маслото непроменет подолго

Одржување и хигиена:

 • Навалување на грејните елементи, за да се овозможи совршено чистење на резервоарот
 • Лиен и континуирано заварен резервоар за олеснување на операциите на чистење
 • Ограничен број на завртки за да има површини без пречки
 • Отстранливо дно за да се олесни чистењето на површината под машините
 • Нов оџак без завртки брзо се отстрануваЗаден технички простор за олеснување на поврзувањето со комуналните услуги
 • Брзо отстранување на предниот панел за непосреден пристап до компонентите
Категорија

Карактеристики

Модел Надворешни димензии Димензии на сад Капацитет на сад Горилници Греачи Вкупна моќност Напојување Тежина
(LxPxH) cm (LxPxH) cm Lt kW kW
Без печка
LXFRG94A 40x90x85 30x40x31,5 18 18 18 69
LXFRG98A 80x90x118 30x40x31,5 18+18 18+18 36 114
LXFRE94A2V 40x90x85 14x34x21 8+8 5,25+5,25 10,5 400V/3N 50/60Hz 56
LXFRBE94A 40x90x85 30x40x20 18 16 16 400V/3N 50/60Hz 56
LXFRBE98A 80x90x85 30x40x20 18+18 16+16 32 400V/3N 50/60Hz 91
LXFRBE94AD 40x90x87 30x40x20 18 16 16 400V/3N 50/60Hz 56
LXFRBE98AD 80x90x87 30x40x20 18+18 16+16 32 400V/3N 50/60Hz 91
Со плотна
LXFRG94T 40x90x90 30x40x31,5 18 18 18 60
LXFRG98T 80x90x90 30x40x31,5 18+18 18+18 36 101
LXFRBE94T 40x90x58 30x40x20 18 16 16 400V/3N 50/60Hz 50
LXFRBE98T 80x90x58 30x40x20 18+18 16+16 32 400V/3N 50/60Hz 85

Побарај понуда


  TOP
  Arrow

  ПОБАРАЈ ПОНУДА

  Фритези